Latest 000-968 Dumps and PDFs

High-End Disk for Open Systems V2: 000-968 Exam
  • 000-968 Questions & Answers
  • Exam Code: 000-968
  • Exam Name: High-End Disk for Open Systems V2
  • Q & A: 119 Q&As

1.An international company has a heterogeneous IBM storage environment with two IBM DS8700 systems in a Metro Mirror relationship. They also have a virtualized environment with two SVC clusters in a Global Mirror relationship. The storage administrator complains about the monitoring of copy services.
Which solution should the IBM storage specialist propose for this pain point?
A. System Storage Productivity Center
B. Tivoli Storage Productivity Center for Replication
C. Tivoli Storage Productivity Center for Disk
D. DS8000 Storage Manager
Answer: B

2.A UNIX customer has a Symmetrix DMX that has crashed three times in the past six months, causing data loss. The customer is shopping for an enterprise storage solution to provide point-intime copy functionality without a fixed relationship to its primaries. Which IBM solution best meets this customer’s requirements?
A. IBM System Storage DS8700 andVolumeCopy
B. IBM System Storage DS8700 andFlashCopy
C. IBM System Storage DS8700 andFlashCopy with the NoCopy option
D. IBM System Storage DS8700 andFlashCopy with the Persistent option
Answer: B

3.A customer asks for the thermal load (BTU/hr) to determine whether their existing cooling system will support the IBM System Storage DS8000. Where can the sales representative find this information?
A. IBM System Storage DS8000: Introduction and Planning Guide
B. IBM DS8000 Interoperability Matrix on the support page on the web
C. IBM System Storage DS8000: User’s Guide
D. IBM System Storage DS8000: Solution Assurance Guide
Answer: A

4.A customer has an IBM System Storage DS8100 with 128 DDMs and needs to add additional capacity. What must be verified by the Business Partner during the visit to the computer room?
A. the space for the upgrade to a DS8700
B. the space on the left of the DS8000 for an expansion frame
C. the space on the right of the DS8000 for an expansion frame
D. the space to install additional DDMs in the base frame
Answer: C

5.A customer has no available floor space for expansion and room for only one disk enclosure pair in their DS8700. Four disk enclosure pairs are required to meet the current I/O needs of a data warehousing application. They are only utilizing 10% of their total capacity. Another application workload needs to be added to the system but requires two disk enclosure pairs. The customer is considering SSD and Easy Tier. Which of the following is the primary function of Easy Tier?
A. reduce power consumption per unit of storage
B. balance the total workload with other DAs
C. automatically moves hot spots to the appropriate resource
D. SANtiering permits more flexibility by adding additional data paths
Answer: C

6.A customer requires an infrastructure to support disaster recovery of critical applications between two remote data centers. One data center is in Tokyo and one is in Beijing. The customer’s Recovery Point Objective (RPO) requires a six-hour window for a bandwidth of 100 MB/s and a new storage system for a total of 4 TB of data. They estimate 100 MB of new data produced hourly. What data synchronization method would be recommended to meet the requirements?
A. Metro Mirror
B. FlashCopy
C. Global Mirror
D. Snapshot
Answer: C

7.A current IBM System Storage DS8000 open systems customer needs a temporary copy of data that will be needed for only 12 hours. Which DS8000 function best satisfies this requirement?
A. Multiple RelationshipFlashCopy
B. IncrementalFlashCopy
C. FlashCopy SE
D. Data SetFlashCopy
Answer: C

8.A customer needs a remote data copy, data migration, and off-site backup solution. The solution cannot impact application performance. The sites are over continental distances. Which characteristic of DS8700 Global Mirror makes it a good fit for this customer?
A. it provides synchronous mirroring on both sides
B. it can be implemented withoutFlashCopy volumes at the target site
C. with Global Mirror, the Metro Mirror functions can be used over continental distances
D. it has almost no impact on application performance because of its extremely short and adjustable coordination time
Answer: D

9.An IBM Business Partner suggests an IBM System Storage DS8000 to a customer with a SAN that is now configured with an EMC Symmetrix subsystem disk. The customer wants to determine if new HBAs and software upgrades are needed on the servers if the EMC storage is replaced by the DS8000 What document must be carefully read to help address the customer’s concerns?
A. IBM System Storage DS8000: Host Systems Attachment Guide
B. DS8000 Interoperability Matrix
C. IBM System Storage DS8000: Introduction and Planning Guide
D. IBM System Storage Solution Handbook
Answer: B

10.A customer using an IBM System Storage DS8700 is facing performance problems. After the analysis by the technical specialist, the diagnosis indicates that the cache hits may be improved by a cache upgrade. How can the system be monitored in order to check the benefits of the cache upgrade?
A. using the “vmstat” command on the AIX servers connected via SAN to the DS8700 system
B. look at the IOPS using the DS8700
C. reading the performance reports via Tivoli Storage Productivity Center for Disk
D. generating reports using theTotalStorage Expert
Answer: C

11.A customer has purchased three IBM System Storage DS8700 systems and would like to have their administrators trained. Which training alternative provides the necessary training with the least financial impact?
A. purchase the training CD for the disk subsystem and have the staff do self-paced training
B. have the IBM Service Support Representative perform the training
C. contact IBM Education Services for an onsite training class
D. send one person at a time to an IBM training session
Answer: C

12.A customer’s SAN environment has undergone significant growth over the past two years. They have also suffered a high turnover rate with administrative personnel. The customer has asked a storage specialist for help in documenting and understanding their changing SAN environment. The ability to make configuration changes to devices would be a plus. Which tool should the storage specialist suggest?
A. Tivoli Storage Productivity Center Fabric Manager
B. Tivoli Storage Productivity Center Basic Edition
C. IBM TivoliNetView
D. Disk Magic
Answer: B

13.A customer recently installed new a SAN with an IBM System Storage DS8700 and several open systems servers to address a need for storage consolidation and still provide good response time. They have asked the Business Partner technical representative for the most complete IBM product that would allow them to do performance reporting of the new SAN environment. What is the best solution?
A. Tivoli Storage Manager
B. Tivoli Storage Productivity Center for Disk
C. Tivoli Storage Productivity Center Basic Edition
D. Tivoli Storage Productivity Center Standard Edition
Answer: D

14.What is one reason the customer should install IBM DS8000 Virtual Private Network (VPN) technology for the Call Home function?
A. to avoid using a more expensive dial-up modem
B. to load new licensed internal code
C. to achieve more efficient and faster problem resolution
D. to enable capacity on demand
Answer: C

15.The Business Partner technical specialist is called to determine if the addition of host ports on an IBM System Storage DS8700 has improved users’ response times for an IBM System p server running SAP.
How can the improvement be verified?
A. check the output of the “vmstat” command on LINUX
B. check the performance reports via Tivoli Storage Productivity Center for Data
C. check the performance reports via Tivoli Storage Productivity Center for Disk
D. check the output of the “iostat” command on AIX
Answer: C

16.A company has acquired another company and is consolidating data centers. During the consolidation, half of the users of a business critical application lost access. The users who maintained access experienced slow performance. What is the first action the SAN/storage administrator should take to determine the source of the problem?
A. review SAN configuration, connectivity, and zoning
B. review application parameters for contention or tuning problems
C. use internal disk monitoring tools to determine the problem source
D. check the disk parameters in the OS setup on the systems
Answer: A

17.A customer wants to collect performance data from a newly installed IBM System Storage DS8700 to determine if the system meets expected benchmarks using their application test data. Which tool best gathers the performance data?
A. IBM DS Storage Manager
B. Tivoli Storage Resource Manager
C. Tivoli Storage Productivity Center for Disk
D. Tivoli Storage Productivity Center for Data
Answer: C

18.A customer has an EMC Symmetrix DMX3000 that is at the end of lease. The environment consists of IBM System p, IBM System i, and IBM System z. The customer is evaluating EMC, HDS, and IBM storage as possible replacements. They are interested in comparing the performance of all three disk subsystems.
Which tool compares performance?
A. Capacity Magic
B. eConfig
C. TPC for Disk
D. Disk Magic
Answer: D

19.A customer has one mainframe and ten open system servers in their current environment. They plan to add the servers to an IBM DS8700 system with four array sites. How many extent pools should be created to provide the best resource utilization of the DS8700?
A. 1
B. 2
C. 4
D. 6
Answer: C

20.A customer has a storage requirement for a mixed IBM Power AIX and System z environment. They require approximately 3 TB of high performance disk for their System z environment. They require approximately 32 TB of low-performance disk for their System p environment. The storage specialist is using Capacity Magic to configure an IBM DS8700. Which configuration is most appropriate for this customer?
A. 2 x 300 GB 15k rpm disk drive sets for System z; and 4 x 2 TB 7.2k rpm disk drive sets for Power AIX
B. 4 x 146 GB 15k rpm disk drive sets for System z; and 4 x 2 TB 7.2k rpm disk drive sets for Power AIX
C. 2 x 300 GB 10k rpm disk drive sets for System z; and 4 x 300 GB 15k rpm disk drive sets for Power AIX
D. 2 x 300 GB 15k rpm disk drive sets for System z; and 2 x 1 TB 7.2k rpm disk drive sets for Power AIX
Answer: A

http://www.lead2pass.com/000-968.html